Woonark in Maastricht losgetrokken van brug

30 dagen geleden gepubliceerd
  Ministerie van Defensie

Een woonboot die begin januari tegen een brug in Maastricht botste, is op vrijdag losgemaakt, volgens een mededeling van Rijkswaterstaat (RWS) op maandag. De woonark was tijdens een damdoorbraak bij hoogwater in de Maas op drift geraakt en kwam met volle vaart tegen een brug aan de Stuwweg in Maastricht tot stilstand.

Schade aan de brug

De impact van de botsing zorgde ervoor dat de brug ontzet raakte. Echter, met behulp van stalen balken is de brug inmiddels gestabiliseerd. Nu de woonark vrijdag met groot materieel aan land is getrokken, kan de schade aan de boot worden geïnspecteerd.

Noodbrug in aanleg

RWS is begonnen met het bouwen van een noodbrug. Deze wordt naar verwachting op korte termijn voltooid. Dit betekent dat de bewoners van de meer dan dertig boten aan de Stuwweg niet langer met een veerpont naar hun woonboten hoeven te pendelen.

Het losmaken van de woonark volgt op de inzet van het Ministerie van Defensie in januari, waarbij militairen met een helikopter een nooddam aanlegden om het Maaswater tegen te houden. In de achtergrond van een foto die toen werd vrijgegeven, zijn de woonboot en de brug te zien.