Geen uitsupporters welkom bij voetbalwedstrijd MVV-FC Den Bosch

28 dagen geleden gepubliceerd

De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Maastricht heeft besloten geen uitsupporters toe te laten bij de voetbalwedstrijd MVV-FC Den Bosch van aanstaande zaterdag. De veiligheidssituatie in stadion De Geusselt is volgens de driehoek nog niet goed genoeg.

Veiligheidsrisico’s

Er zijn recentelijk problemen geweest met een klein aantal onruststokers. Dit heeft geleid tot veiligheidsproblemen in het stadion. Volgens de driehoek zijn er wel verbeteringen aangebracht door MVV, maar er moeten nog stappen worden gezet om de veiligheid volledig te garanderen.

Getroffen supporters

Burgemeester Wim Hillenaar namens de driehoek: “We realiseren ons dat deze beslissing supporters treft die niets te maken hebben met de veiligheidsproblemen in De Geusselt. Dat vinden we jammer. Als driehoek streven we naar gastvrij en veilig voetbal. De oplossing ligt in het aanpakken en weren van individuen die zich herhaaldelijk misdragen en in technische verbeteringen in het stadion.”

Toekomstige thuiswedstrijden

De driehoek zal zich beraden over de thuiswedstrijden na FC Den Bosch, afhankelijk van de ontwikkelingen. Het doel is om de veiligheid te verbeteren en te zorgen dat voetbalwedstrijden voor iedereen toegankelijk blijven.