Nieuw digitaal subsidieplatform gelanceerd door gemeente Maastricht

13 dagen geleden gepubliceerd

Op dinsdag 2 april is het nieuwe digitale subsidieplatform van gemeente Maastricht gelanceerd. Via dit platform kunnen aanvragen voor negen subsidieregelingen worden ingediend. De overige subsidieregelingen zullen de komende maanden worden toegevoegd.

Eenvoudig aanvragen

Het nieuwe platform, ontwikkeld door Team subsidies in samenwerking met betrokken afdelingen en een Maastrichtse leverancier, maakt het proces van subsidieaanvragen eenvoudiger en transparanter. Wethouder Manon Fokke (Personeel & Organisatie) demonstreerde hoe gemakkelijk het is om subsidies aan te vragen via het nieuwe platform.

Wat biedt het subsidieplatform?

Het platform toont aanvragers welke subsidies beschikbaar zijn, wat de criteria zijn en of zij in aanmerking komen voor de subsidie. Na het indienen van de aanvraag kan de status ervan real-time worden gevolgd. Het platform biedt ook algemene uitleg over het subsidieproces en hoe DigiD of eHerkenning aan te vragen.

Subsidieregelingen

De eerste negen subsidieregelingen die beschikbaar zijn op het platform zijn onder andere Amateurkunst, Museaal Beleid, Kunst in de Openbare Ruimte, en de Ondersteuningsregeling Gemeenschapshuizen. Mensen die eerder subsidie hebben aangevraagd voor een van deze regelingen ontvangen een brief met verwijzing naar het nieuwe subsidieplatform.

In de toekomst zullen alle subsidies van de gemeente Maastricht via dit platform aangevraagd kunnen worden. Huidige aanvragen worden nog afgehandeld in het oude systeem.