Jan van Loosbroek geïnstalleerd als politiechef Eenheid Limburg

4 maanden geleden gepubliceerd

Jan van Loosbroek is op 20 maart 2024 officieel geïnstalleerd als politiechef van de Eenheid Limburg. De installatie werd verricht door Korpschef Janny Knol. Onder de aanwezigen waren onder andere Gouverneur Emile Roemer, regioburgemeester Wim Hillenaar, Hoofdofficier van Justitie Jeroen van Berkel, diverse Limburgse burgemeesters en collega-politiechefs vanuit heel Nederland. De ceremonie vond plaats in het Stadhuis op de Markt van Maastricht.

Eerste indrukken en uitdagingen

Van Loosbroek, die sinds 1 januari 2024 al in functie is als politiechef in Limburg, sprak vol lof over zijn eerste ervaringen in de provincie. Hij omschreef Limburg als gezellig, gastvrij en gemoedelijk en bevestigde dat hij zeer goed is ontvangen door iedereen die hij heeft ontmoet.

Daarnaast benadrukte Van Loosbroek de ernstige problemen waarmee Limburg te maken heeft, zoals ernstige jeugdcriminaliteit en drugsgerelateerde ondermijning. Deze uitdagingen maken de veiligheidsopgave in de provincie bijzonder uitdagend. Hij benadrukte het belang van slim werken en vooral slim samenwerken binnen de Limburgse veiligheidsnetwerken, de Nederlandse politie en in grensoverschrijdend verband met onze Duitse en Belgische collega’s.