Geen MVV-supporters naar wedstrijd FC Groningen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

MVV-supporters reizen morgen niet af naar Groningen voor de voetbalwedstrijd FC Groningen-MVV. Dit besluit volgt op de beslissing van de lokale driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie om geen politie mee te laten gaan met de bussen.

Besluit lokale driehoek

Het besluit van de lokale driehoek is gebaseerd op de nog niet gereguleerde legitimatie van alle uitsupporters. “Samen met MVV zijn stappen gezet om te komen tot de uitvoering van een uitreisreglement met daarin een uitreiskaart voor het bezoek aan uitwedstrijden. Maar de meest cruciale stap, de legitimatie van alle uitsupporters, is nog niet geregeld”, aldus burgemeester Wim Hillenaar namens de driehoek.

Mede op basis van eerdere ervaringen bij uitwedstrijden van MVV, besloot de driehoek geen politie mee te laten reizen. Een veilig en ordentelijk bezoek aan Groningen kan daardoor niet worden gegarandeerd.

Reactie MVV

MVV besloot, na het bericht van de driehoek, geen fans te laten uitreizen naar Groningen. Algemeen directeur Laura van Leeuwen legt uit: “Als de politie niet meegaat, zijn we volledig afhankelijk van onze stewards om de veiligheid te kunnen garanderen en dat kunnen we niet waarmaken.”

Van Leeuwen voegt toe dat er afgelopen week in samenwerking met de harde kern alles aan is gedaan om de uitreis naar Groningen mogelijk te maken. Ze noemt het extra teleurstellend wat zich vrijdag in het stadion heeft afgespeeld. Een klein deel verpest het ten koste van de goedwillende supporters.