59 Bekeuringen Uitgedeeld bij Internationale Veiligheidscontrole in Maastricht

4 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens een grootschalige internationale veiligheidscontrole op het Radiumplein in Maastricht, zijn er donderdag tussen 15.00 en 21.30 uur in totaal 142 voertuigen gecontroleerd. Gedurende deze controle is er één aanhouding verricht op basis van de wet identificatieplicht en zijn er 59 bekeuringen uitgeschreven. Negentien personen hebben een officiële waarschuwing ontvangen.

Verkeersovertredingen en Beslagleggingen

Van de 59 bekeuringen waren er acht voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en zeven voor rijden onder invloed, waarvan drie taxichauffeurs. De overige bekeuringen waren wegens defecte verlichting (vier keer) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (vijf keer).

Bij de controle zijn twee spookvoertuigen, vier gebruikershoeveelheden softdrugs, een kogelwerend vest en een bivakmuts in beslag genomen. Daarnaast is er twee keer beslag gelegd op een voertuig en zijn er twee voertuigen in beslag genomen.

Actie van de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie

De belastingdienst heeft tijdens de controle voor 33.969 euro aan openstaande belastingen geïnd. Het afpakteam van het Openbaar Ministerie heeft conservatoir beslag gelegd op een voertuig. Daarnaast heeft dit team vijf geldboetes uitgeschreven in het kader van snelrecht.

Vier zogenaamde ‘katvangers’ zijn administratief vastgelegd. Twee van hen zijn doorgegeven aan de belastingdienst omdat zij niet voldeden aan de betalingsvoorwaarden.