Voortgang onderzoek op begraafplaats verdwijningszaak Tanja Groen

Normal 19470431625 57374cab1a o

Maastricht - De zoekactie in het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen op het kerkhof aan de Beente in de Maastrichtse wijk Heugem is nog altijd in volle gang.

In de afgelopen uren is onder andere met behulp van een graafmachine één van de graven op de begraafplaats vrijgemaakt. Medewerkers van de Forensische Opsporing en archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben nu de welbekende ‘witte pakken’ aangetrokken, om nader onderzoek te verrichten in het graf. Het dragen van beschermende ‘witte pakken’ hoort bij het werkproces opgraven stoffelijke resten. Laag voor laag zal alles zorgvuldig worden onderzocht om eventuele sporen veilig te kunnen stellen, om zo de inhoud van het graf te onderzoeken.

De verwachting is dat het forensisch onderzoek ter plaatse vandaag zal worden afgerond. Mochten daar sporen worden aangetroffen dan zal eerst de familie en in een latere fase ook media / publiek daarover worden geïnformeerd.

Onderzoek op begraafplaats

Woensdagochtend is de politie gestart met een onderzoek op een begraafplaats aan de Beente in Maastricht. Dit naar aanleiding van nieuwe informatie die in het najaar van 2019 is binnengekomen en onderzocht door rechercheurs. Er is veel aandacht van media en ook buurtbewoners hebben woensdag een kijkje genomen bij de onderzoeksactiviteiten die naar verwachting tot het einde van de dag in beslag nemen. Gedurende het onderzoek is de begraafplaats voor het publiek niet toegankelijk.

Adverteren op DeMaastrichtse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeMaastrichtse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Maastricht
05:16

15° C

Zwaarbewolkt

2.24 km/h

93%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief